De ‘R’ is in de maand

De zon is onze beste natuurlijke bron van vitamine D. Wanneer de ultraviolet B-stralen (UVB) onze huid raken, beginnen processen in het weefsel vitamine D aan te maken die het lichaam kan gebruiken.

Het goede hieraan is dat overdadige blootstelling aan de zon geen gevaar op vitamine D-toxiciteit oplevert. Dat is omdat het lichaam de hoeveelheid vitamine D reguleert die aangemaakt wordt door zonlicht

Om de aanbevolen hoeveelheid vitamine D3 door alleen voedsel binnen te krijgen zou je elke dag aanzienlijke hoeveelheden van voedsel rijk aan vitamine D3 moeten consumeren. Op dagen wanneer je geen vis consumeert, vereist het behalen van 10 μg vitamine D3 de consumptie van 7 tot 8 eieren of 40 grote kastanjechampignons.

Het is echter essentieel om te onthouden dat te veel blootstelling aan de zon de huid kan verbranden en mogelijk kan leiden tot huidkanker.

Veel factoren beïnvloeden hoeveel vitamine D een persoon kan synthetiseren door blootstelling aan de zon. Zoals het seizoen en de breedtegraad, hoeveel van de huid bedekt is, huidpigmentatie, de leeftijd van de huid, luchtvervuiling, etc. Er zijn zoveel factoren van invloed op de aanmaak van vitamine D, dat het onmogelijk is om een specifieke richtlijn voor blootstelling aan de zon op te stellen die voor iedereen van toepassing is. In het volgende gedeelte bieden we informatie over specifieke factoren die jouw status beïnvloeden.

Seizoen en breedtegraad

In het bijzonder is van belang het seizoen en de breedtegraad waar je leeft (onder een breedtegraad van ongeveer 40° noord zijn de UVB-stralen het hele jaar door sterk genoeg voor de aanmaak van vitamine D3). Op hogere breedtegraden wordt er tijdens de wintermaanden geen vitamine D3 aangemaakt. In dat geval is een verhoogde inname van vitamine D door de voeding zeer belangrijk.

Huidpigmentatie

Een donkere huid filtert meer UV-straling dan dat de lichte huid doet, hetgeen betekent dat een donkere huid meer tijd in de zon nodig heeft. Maar aan de andere kant minder kwetsbaar is voor schade door UV-stralen.

Zonnebrand

Een tekort aan vitamine D is niet ongewoon in tropische landen, die het hele jaar door zon hebben. Een van de redenen zijn overmatige voorzorgsmaatregelen en het gebruik van zonnebrand. Als u een zonnebrand met factor 15 gebruikt, moet u 8 maal langer in de zon blijven. Gebruik de schaduwregel: je maakt meer vitamine D aan wanneer je langer bent dan je schaduw.

Een andere factor is dat naarmate je ouder wordt, het langer duurt om vitamine D aan te maken.
Mensen met obesitas hebben meer tijd in de zon nodig.

Zelfs als een kort moment direct zonlicht voldoende is, krijgen veel mensen niet voldoende zon. Dan kan een voedingssupplement nodig zijn. Controleer uw vitamine D-status om het zeker te weten.

Herken je dit:

Dat je al moe bent bij het opstaan?
Gedurende dag energie te kort komt?
Zwakke botten hebt?
Je lusteloos bent?
Last hebt van bloedend tandvlees?
Pijn, trillingen of kramp aan de spieren en gewrichten?

Ik heb al die klachten ervaren. Het goede nieuws is: je kunt er wat aan doen!

Jouw vitamine D-behoeften zijn beslist individueel en afhankelijk van je leeftijd, levensstijlkeuzes, geografie en blootstelling aan zonlicht.
Wist je dat vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar het hele jaar door extra vitamine D nodig hebben?
Om je vitamine D-status te optimaliseren, kan je een zeer nauwkeurige vitamine D-test om jouw huidige vitamine D-spiegels te onthullen en laat ZinoShine + jou helpen deze aan te passen naar een optimaal level.

Als zodanig zijn de tabletten gemaakt om jou te helpen je inname aan te passen aan jouw individuele behoeften gedurende het hele jaar en je hele leven. De belangrijkste kenmerken zijn:

– Ondersteunt het immuunsysteem*
– Vermindert vermoeidheid*
– Ondersteuning van de gezondheid van spieren en botten*
– Veganistisch
– Natuurlijke ingrediënten
– Glutenvrij
– Niet-GMO

* EFSA goedgekeurde gezondheidsclaims

Ga jij van binnen uit shinen?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Kopieren niet toegestaan!