Mijn verhaal

Mijn verhaal in vogelvlucht:

 

Na vele jaren van diëten (je kan het zo gek niet opnoemen of ik heb het gedaan) viel ik wel af maar het resultaat was niet blijvend. Ik ben toen gaan zoeken op het internet, waarom ik de afgevallen kilo’s er niet af kon houden. Veel vond ik niet, wat ik wel vond was een artikel over lipoedeem (verkeerde vetverdeling), waar ik mijzelf in herkende. Via de huisarts ben ik na een lange weg bij Dr. Neumann in het Erasmus in Rotterdam terecht gekomen die lipolymfoedeem constateerde (hetzelfde als lipoedeem, maar er is dan ook een vocht component aanwezig). Ondertussen zat ik niet stil, en heb ik een huidtherapeute gevonden die mij Endermologie gaf, wat zeker in het begin effect had (later werd dat MLD). Ik paste mijn voeding een beetje aan en ging bewegen. In het begin was het 5 minuten fietsen en 5 minuten lopen. Daarna kon ik niets meer. Langzaam ging het beter en kon ik ik meer oefeningen doen en vaker gaan trainen. Ik dacht toen echt dat ik er was.

Doordat er in een korte periode zoveel gebeurde, emotioneel en psychisch, was voor mij sporten de enige uitlaatklep. Als gevolg daarvan putte ik mezelf totaal uit. Zo extreem dat ik regelmatig flauw viel. Ik ben 1,5 jaar in therapie geweest om alles een plekje te geven en er achter te komen dat ik mag zijn wie ik ben!

Wat dan vaak gebeurt is dat je mensen tegen komt die jou verder kunnen helpen, zo ook bij mij. Via via kwam ik in contact met Dr. Bonen van de polikliniek de Blaak in Rotterdam, die mij aanbood om mijn benen te behandelen d.m.v. liposuctie.

Hij kon GEEN garantie geven, want het was een wetenschappelijk onderzoek. Tot op de dag van vandaag heb er er geen spijt van dat ik dat gedaan heb. Wat was ik blij met in mijn ogen slanke benen! Dit is een lange tijd zo gebleven, maar je raad het al, ook dit was niet geheel blijvend.

In 2013 zag ik een FOTO van mijzelf waar ik echt van schrok, ik wilde toen echt een “dieet” wat mij blijvend het lichaam zou geven wat ik zo graag wilde en mij vooral van allerlei kleine maar wel vervelende kwaaltjes af kon helpen.


Al snel kwam ik terecht op de site van Ralph Moorman de Hormoonfactor. Ik herkende een aantal klachten en ben direct aan de slag gegaan met de adviezen die op zijn site en in zijn boeken staan. Het heeft mij weinig moeite gekost om te komen waar ik nu ben! Doordat ik al redelijk snel meer ENERGIE kreeg en kilo’s begon af te vallen gaf mij dat de nodige motivatie om door te gaan.

Meer weten? Ik help je graag! Bel of mail mij gerust.