Mijn verhaal

Wie is Ilse?

Al van jongs af aan was ik geobsedeerd door diëten. Wat ik allemaal wel niet geprobeerd heb! Bindweefselmassages, zwachtelen, zelfs liposuctie van mijn benen. Het resultaat was nooit blijvend.

Ik ging uiteindelijk op zoek op internet naar een manier om af te vallen dat me wél zou helpen. Ik vond niet veel, wel een artikel over lipoedeem waarin ik mijzelf helemaal herkende. Ik ging naar de huisarts en vele specialisten verder bleek dat ik lipolymfoedeem heb, een variant van lipoedeem waarbij zelfs de lymfvaten buiten spel gezet worden.

Een dermatoloog stelde voor dat ik mijn voeding zou aanpassen. Via de stichting Hormoonfactor werd ik op het juiste spoor gezet. Ik ben ermee aan de slag gegaan. Buiten het aanpassen van mijn voeding ging ik ook meer bewegen.

En toen ging het ineens allemaal goed? Nou nee, ik wilde dusdanig graag afvallen dat ik meteen mezelf uitputte met alle mogelijke sporten. Dit ging zo niet langer, ik heb hulp gezocht. Cognitieve therapie leerde mij dat ik mag zijn wie ik ben. De lipoedeem moest op een goede manier aangepakt worden, ik wilde ook wel graag van al die kleine maar vervelende kwaaltjes af.

Ik wilde meer weten over hormoonfactoren, ik ging de opleiding “Hormoonfactor trainer” volgen. Nu weet ik waarom zelf stuntelen met diëten en sporten niet helpt bij lipoedeem.

Zoektocht besparen

Wil jij jezelf deze enorme zoektocht besparen? Ik kan je verder helpen. Ik heb nog steeds lipoedeem, maar ik kan er nu wel mee leven. Dat gun ik jou ook.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met +31624409408 of mail naar info@praktijk-evenwicht.nl

error: Kopieren niet toegestaan!