Als het pashokje past, past kleding beter

stralend van positiviteit en zelfvertrouwen

Deze blog gaat over mijn ervaring met kleding kopen. Het is al lastiger wanneer je lipoedeem hebt om kleding te kopen die goed en lekker zit. Daarbij komen vaak nog de te kleine pashokjes bij.

Ik wil graag een nieuwe spijkerbroek kopen, dus stap ik op de fiets en rij naar het winkelcentrum. Waar ik mijn fiets in de fietsenstalling zet en naar de winkel loop.

Ik begin me al een beetje zenuwachtig te voelen. Zal het deze keer lukken om leuke kleding te vinden die ook nog eens lekker zit? Ik loop langs de rekken. Plots zie ik een leuke spijkerbroek hangen die misschien wel eens zou kunnen passen. Op naar het pashokje.

Terwijl ik mezelf aan het omkleden ben breekt het zweet me uit. Ik kan me amper bewegen, omdat het pashokje erg smal is. Het lukt me met veel moeite om de broek aan te trekken.

Ik ga het pashokje uit en een enthousiaste verkoopster roept dat het me super goed staat. Terwijl ik me net Hansworst voel in die broek. Voor de zoveelste keer is het niet gelukt om iets passends te vinden. Teleurgesteld en gefrustreerd kleed ik me weer om en loopt de winkel uit. Het huilen staat me nader dan het lachen.

Enkele uren later…

Ik moest toch nog een pakketje wegbrengen naar een klant die een winkel heeft voor dames met een maatje meer. @PlusWorld genaamd. Misschien gaat het het hier wel lukken?

Ik word ontvangen met een vriendelijke glimlach en zij vraagt of ik een kopje koffie lust. Nou daar zeg ik geen nee tegen. Automatisch kijk ik in het rond en zie een heleboel leuke kleding hangen. Ik vertel haar dat ik eigenlijk op zoek ben naar een spijkerbroek.

Zij laat een spijkerbroek zien en zegt: “deze zou moeten passen, probeer het maar”. De broek is net wat breder op de bovenbenen. Met de vorige ervaring nog vers in het achterhoofd stap ik toch het pashokje in. Wauw een ruimte er is zelfs een bankje waar ik op kan gaan zitten. Een genot om je omkleden in zo’n ruim pashokje.

Met een brede glimlach op mijn gezicht loop ik het pashokje uit en kijk ik in de spiegel en ja hoor dit is het! Past perfect!

Goed advies

Zij geeft met nog het advies een ‘strechriem’ te gebruiken zodat ik de gesp van een ‘gewone’riem niet in mijn buik prikt. Ik merk geeneens dat ik een riem om heb. Dat noem ik nog eens een goed advies.

Wat een verschil om geholpen te worden door iemand die weet waar de struggle punten van lipoedeem liggen.

📌Kies voor losse en comfortabele kleding: Het is
belangrijk om kleding te dragen die comfortabel en
niet te strak zit, zoals A-lijn jurken, wijdere broeken
en tops met mouwen tot aan de elleboog.

📌Kies voor stretch: Kleding met stretch kan een stuk
comfortabeler zijn voor mensen met lipoedeem,
omdat het zich aanpast aan het lichaam zonder
strak te zitten. Kleding met stretch is ook
gemakkelijker aan- en uit te trekken.

📌Kies voor een riem die mee rekt, je buik zal je
dankbaar zijn.

📌Kies voor donkere kleuren: Donkere kleding slankt welis waar af, maar kleuren dragen bij aan een goed
humeur en gevoel.

Ik ben geslaagd en voel me helemaal happy, zodat ik de volgende keer bij Ik Plus World mijn kleding ga kopen.

Welke tip spreekt jou het meeste aan?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Lipoedeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Kopieren niet toegestaan!