Waarom je lichaam ondersteunen met voedingssupplementen?

Supplementen Zinzino, balance oil, zinobiotic,

Ieder lichaam heeft ondersteuning nodig om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Enerzijds omdat er minder voedingsstoffen in ons eten zitten en anderzijds kunnen we vaak de voedingsstoffen niet goed opnemen. Een lichaam met lipoedeem moet ook nog eens veel harder werken, omdat het moeite heeft met het verwijderen van de afvalstoffen. Dit is te verbeteren. Hoe, lees snel verder.

Het lichaam van een vrouw met lipoedeem moet harder werken, omdat het moeite heeft met het verwijderen van afvalstoffen en het opnemen van voedingsstoffen en zuurstof. De lever maakt overuren. Tel daarbij op dat de darmen bij lipoedeem niet optimaal werken en dit heeft effect op het immuunsysteem. Dit alles kost erg veel energie.

Hartsvorm gevuld met brocoli, paprika, appel, avocado, wortel, noten en zalm

1. Het Belang van gezond eten:

De voeding die over het algemeen gegeten wordt is meer vulling dan voeding. En eet je de voeding die past bij jouw lichaam? Het is belangrijk om dat uit te zoeken welke voeding er bij jou past, omdat je lichaam dan minder hard hoeft te werken en betere voedingsstoffen binnen krijgt. Laat mij jou een voorbeeld geven. Vele mensen kunnen niet goed tegen gluten (Gluten zijn eiwitten die zorgen voor de elasticiteit van deeg en dragen bij aan de structuur van veel voedingsmiddelen, komt voor in o.a. tarwe). Wanneer je dit dan blijft eten geeft dit op de langetermijnklachten en kleine ontstekingsreacties. Hetzelfde geldt ook voor lactose(melkeiwit). Dit wordt veel gezien bij vrouwen met lipoedeem en kost veel energie en is stress voor het lichaam.

Is gezonde voeding genoeg voor een gezond lichaam?
Helaas niet. Ondanks een goed voedingspatroon lopen we te korten op, omdat de grond waarop onze voeding verbouwd wordt is verarmd. Dit betekent dat er te weinig voedingsstoffen in de grond zitten en er dus ook te weinig in de producten terechtkomen.
Je hebt dus een grote kans om op de lange termijn een te kort op loopt, waardoor je lichaam als het ware gaat haperen. Het werkt niet meer optimaal.
Ook de slaap en de beweging/sporten zijn hierbij van belang. Ik heb er voor gekozen hier verder niet op in te gaan. Wellicht in een andere blog. Meer over hier.

3 producten die tezamen het health protocol vormen. Balanceoil, Xtend en Zinobiotic

Wat zijn de voedingsstoffen die we het meest tekort komen?
In mijn praktijk blijkt dat er bij iedere meting die ik doe de omega-3- vetzuren niet in orde zijn en er te korten zijn in mineralen en vitamine D. Zo komt het lichaam in onbalans en kan niet optimaal functioneren.

1. Omega-3-:
Omega-3- is een vetzuur wat ontstekingsremmend werkt en heeft een goed effect op de hersenen en het hart. Het zorgt er ook voor dat jouw cellen soepel en doorlaatbaar zijn, zodat voedingsstoffen en zuurstof beter opgenomen kunnen worden en afvalstoffen beter afgevoerd. Deze voedingsstof is bijna onmogelijk alleen te verkrijgen uit voeding. Vette vis is een bron van omega-3-. Belangrijk is een omega-3- te gebruiken waarbij de ingrediënten elkaar versterken. Zo verkrijg je een optimale opname van het product.

Plaatje van eten, gezond en ongezond. Groente en fruit en koekjes en chocolade

Wat is dan gezonde voeding?

Gezonde voeding zijn producten die bijdragen aan een gezond lichaam, zoals groente, vetten, eiwitten, fruit en koolhydraten. Drink minimaal 2 tot 2,5 liter water. Geen gesuikerde dranken zoals frisdrank en fruitsappen. Wel thee en/of koffie(max. 2 kopjes). Gebruik geen pakjes en zakjes, maar kook met verse producten. Wanneer je dit toepast, heb je een goede basis.

2. Ondersteuning van de darmen:
Ik zie bij heel veel vrouwen en zeker bij vrouwen met lipoedeem dat de darmen niet optimaal werken. De darmen zijn superbelangrijk voor je gezondheid. Het is een goede optie deze te ondersteunen met de juiste voedingsstoffen zodat de voeding goed verteert kan worden en voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden.
Dit zorgt er voor dat het immuunsysteem niet in overdrive staat.

Een mix van dieetvezels die als brandstof kunnen dienen voor de nuttige bacteriën in de dikke darm zodat deze kunnen groeien en ongewenste bacteriën vervangen. Daarbij een ondersteunend product dat het immuunsysteem een oppepper geeft en zorgt voor een verbeterde bot- en gewrichtsfunctie is geen overbodiger luxe. Vooral voor vrouwen in de overgang. Het geeft je meer energie waar vrouwen met lipoedeem een tekort aan hebben.

Strip met vitamine D3 supplementen

4. Vitamine D:
Door dat we voedingstekorten oplopen is het voor het lichaam lastig om voor genoeg vitamine D3 te zorgen. Deze vitamine zorgt er onder andere voor dat de spieren goed blijven functioneren. Het is bewezen dat bij vrouwen met lipoedeem 30% minder spierkracht hebben. Door de juiste training en voedingsupplementen kan dit verbeterd worden.

Vrouw die blij aan het bewegen is in de buitenlucht, vol energie.

Mijn eigen ervaring
De persoonlijke ervaring die het heb met supplementen die mijn lichaam ondersteunen is een positieve. Ik ervaar veel meer energie, minder pijn en een betere huid. Het bewegen en sporten gaat mij beter af door dat de voedingssupplementen die zowel op energie-, gewichts- als darmniveau ondersteuning bieden. Ik wil niet meer zonder omdat ik mijn hobby’s weer kan uitvoeren en nog meer kan genieten van het leven. Voor een volledig overzicht van mijn aanbevolen supplementen, bezoek mijn persoonlijke pagina hier.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Kopieren niet toegestaan!