Wil je meer energie van voeding?

Bij lipoedeem komt het veel voor dat je je moe en zelfs uitgeblust voelt. Het is niet vreemd dat je dit zo voelt, daar je lichaam moet hard werken. Alles kost meer energie voor een lichaam met lipoedeem. Hoe kan je veranderen?

Ben jij een suiker verbrander?

Bij het eten van veel koolhydraten, is je lichaam gewend om suiker te gebruiken als energiebron. Je lichaam heeft een te kort aan energie en gaat dat compenseren door op zoek te gaan naar koolhydraten. Dit is makkelijk en snel te verkrijgen. Uit eindelijk eet je meer dan nodig is.

Omschakelen naar vetverbrander

Gezonde vetten, leveren meer energie en zijn een veel gezondere bron van voeding. Het geeft je meer verzadiging, waardoor je uiteindelijk minder zal eten. Er zitten ook meer voedingsstoffen in. En een bijkomend voordeel is dat je suikerspiegel veel stabieler blijft. Enkele tips zijn:

Eet gezonde vetten

We zijn bang gemaakt voor het eten van vetten, terwijl blijkt dat gezonde vetten goede energiegevers zijn. Onze energiefabriekjes kunnen van vet meer energie maken dan van suikers. Vetten zoals: boter, avocado’s, kokos, olijven, zaden en pitten, ongebrande noten en wild gevangen vis zijn goede vetten die jouw lichaam nodig heeft.

Eet volop groenten

Groenten bevatten veel stoffen die je lichaam hard nodig heeft om gezond te blijven. Variatie is belangrijk! Zorg dat je ’s avonds minstens 3 kleuren op je bord hebt liggen en schep de helft van je bord vol met groenten.

Kieskeurig met koolhydraten

Weinig mensen weten dat koolhydraten zich in ons lichaam gedragen als suiker. Koolhydraten worden net als suiker in ons lichaam omgezet in glucose. Denk hierbij aan brood, pasta, rijst, aardappelen. Zij zijn nodig maar niet in grote hoeveelheden. Probeer deze koolhydraten te vervangen door meer groenten en vetten. Je traint jouw lichaam om vetten te gebruiken als brandstof.

Met welke tip ga jij beginnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Kopieren niet toegestaan!