Ga afvallen, goed advies?

Ik hoor nog heel vaak dat door de arts gezegd wordt: ga maar minder eten dan val je wel af. Of mevrouw u heeft lipoedeem,
leer er maar mee leven! Er is niets aan te doen!                            

Herkenbaar?

Ik heb nieuws voor je: jouw klachten kunnen wel degelijk verminderen door een andere aanpak. Wil jij ook minder klachten ervaren?

Hoe dan Ilse?

Het is belangrijk om eerst uit te zoeken of er een hormonale disbalans speelt. Deze disbalans kan voor klachten zorgen en lipoedeem verergeren. Ook voeding speelt hierin een rol. Eet voeding die bij jou past. Daar bedoel ik mee voeding die je op kunt nemen en verteren. Dit geeft je een betere darmwerking. 

Bewegen, sporten of trainen is ook belangrijk voor iemand met lipoedeem. De bedoeling is dat je je lichaam uitdaagt binnen jouw grenzen. Zodat je spieren en je bindweefsel kunnen versterken. En je makkelijker kunt staan en lopen.

Stress hebben is op zich niets mis mee. Het houdt je alert. Maar vrouwen met lipoedeem kunnen het stresshormoon cortisol minder makkelijk afbreken. Langdurige stress is echter ‘killing’ voor lipoedeem. 

Wat gaat het jou opleveren?

  • Meer energie
  • Je wordt slanker
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen
  • Jouw huid gaat er beter uitzien
  • Je ervaart minder tot zelfs geen pijn.

Artsen weten niet altijd wat lipoedeem is. Het goede nieuws is dat je je lipoedeem kunt verbeteren door voeding die bij jou past, door te sporten en goed met stress om te gaan.

E-boek

Ik heb een boek geschreven over lipoedeem, je kunt het gratis aanvragen.

Je kunt ook met mij in gesprek gaan.

Waar ga jij mee aan de slag?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Kopieren niet toegestaan!