Wat is de hormoonfactor?
Wanneer je hormonen niet in evenwicht zijn herken je dit aan een aantal symptomen. Deze herkenningstekens hebben altijd een oorzaak. Door deze oorzaak op te zoeken en aan te pakken kun je de aan jouw leefstijl gerelateerde klachten definitief oplossen.
Als je hormonen uit balans zijn ga je meer eten en minder bewegen terwijl tegelijkertijd de vetverbranding trager wordt. Je wordt dik(ker) en dat levert stress op. En zo raak je in een vicieuze cirkel.
Voeding – beweging- mind
De hormoonfactor zet je op het juiste spoor waardoor jij fitter en slanker kunt worden.
Voeding
Je gaat zo schoon mogelijk eten. Geen pakjes, zakjes of kant-en-klaarmaaltijden meer. Die zorgen er juist voor dat je honger krijgt. Maar daar heb ik geen tijd voor. Het is in de praktijk makkelijker dan je nu denkt. Door zelf je eten klaar te maken raak je ontspannen.
Je hoeft het ook niet meteen allemaal van vandaag op morgen aan te passen…
Beweging
Door beweging kunnen hormonen positief of negatief beïnvloed worden. Niet alle sporten zijn geschikt. Verantwoord bewegen verbetert je stofwisseling.
Door een juiste training krijg je
– meer energie
– een betere conditie
– betere gezondheid
– meer spiermassa
– minder vetmassa.
Mindset
Als het verschil tussen moeten en kunnen te veel wordt kan er stress ontstaan. Zo af en toe een beetje stress kan geen kwaad, langdurige stress kan echter schade veroorzaken aan het lichaam en uiteindelijk tot een burn-out leiden. De hormoonhuishouding kan uit balans raken met allerlei klachten tot gevolg.
Tijdens continue stress moeten de bijnieren doorlopend hard werken, zij raken uitgeput. Hierdoor kunnen ontstekingen, vermoeidheid en andere klachten ontstaan.
Het immuunsysteem werkt dan niet goed meer. Symptomen als depressie, vermoeidheid , duizeligheid, moeilijk inslapen en moeilijk opstaan zijn hiervan het gevolg.
De aanpak van de Hormoonfactor zorgt ervoor dat de stress vermindert. Je komt weer in balans.