Rust in je hoofd

Meer rust in je hoofd

Ken je dat je hoofd helemaal bom vol zit en dat je graag rust in je hoofd wilt krijgen? Er zijn namelijk een aantal eenvoudige stappen om meer rust te ervaren. Ik vertellen je hoe je in 5 simpele stappen meer rust in je hoofd kunt krijgen.

Met een vol hoofd krijg je geen rust in je hoofd

Het is veel beter om rust in je hoofd te creëren waardoor je beter kunt ontspannen, beter kunt nadenken en nieuwe ideeën krijgt.

Laten we beginnen

Door alles van je af te schrijven maak je je hoofd leeg. Ik doe dat door middel van een zogeheten “breindump”. Bij een breindump heb je papier en pen nodig. Je schrijft alles op wat op dat moment in je hoofd zit. Door het op papier te schrijven creëer je meer rust en helderheid in je hoofd.

Ga Mediteren

Mediteren is een goed hulpmiddel om rust te creëren in je hoofd. Je denkt misschien dat is niets voor mij. Herkenbaar dat heb ik ook lang gedacht. Nu weet ik wat mediteren kan betekenen voor je rust. Iedereen kan het leren. Door een rustige plek uit te zoeken in je eigen huis en dagelijks na het opstaan minimaal 10 minuten te mediteren zal je al snel veel meer controle hebben over de tijd krijgen en meer rust. Mediteren heeft veel invloed op je lichaam en geest waardoor
je steeds gevoeliger en bewuster wordt. Dit leidt er toe dat je beter naar je lichaam gaat luisteren, spanning leert los te laten en rustiger wordt.

Praat er met andere mensen over

Net zoals het onderdeel “ schrijf alles van je af “ is praten ook een uitstekende methode om meer rust in je hoofd te krijgen. Hierbij is het ook nog van belang dat je mensen ontmoet die ook daadwerkelijk naar je willen luisteren. Door regelmatig over je probleem te praten zal je feedback krijgen. Zodat je je eigen probleem beter onder ogen kunt zien. En het zo sneller en gemakkelijker oplossen. Hierbij geldt dus ook weer dat je hoofd leger wordt.

Ga naar buiten of sporten

Ga naar buiten om te wandelen of ga sporten. Dit is goed om het constante stressgevoel kwijt te raken. Het is een goede manier om meer rust te vinden. Je zult meer ontspannen en je gelukkiger voelen! Na een half uurtje sporten komt er een stofje vrij die je een geluksgevoel geeft.

Doe leuke dingen

Veel mensen werken zich helemaal suf en vergeten daarnaast leuke dingen te doen. Door regelmatig tijd in te plannen om wat leuks te doen kom je tot rust. Denk bijvoorbeeld aan: lekker thuis op de bank zitten met een goed boek, met vrienden afspreken, weekendjes weg gaan en sporten. Hierdoor verlaag je het stresshormoon cortisol en krijg je veel meer rust waardoor je je eigen batterij weer kunt opladen. Daarna kan je er weer met frisse moed tegenaan!

Welke tip ga jij toepassen?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Lipoedeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Kopieren niet toegestaan!