Hoe verkoudheid en griep op afstand houden?

Als samenleving is er een consensus dat een gewone verkoudheid of griep een jaarlijks terugkerend fenomeen is. Zodra de temperatuur daalt, lijken we er allemaal mee te dealen, we hoesten en niezen wat af. Er zijn echter preventieve strategieën waarmee je de controle houdt over jouw gezondheid.

Welzijn is niet ongrijpbaar. Er zijn de belangrijkste fundamenten: een goede nachtrust, een gezond dieet en sporten. Daarnaast zal een goed begrip van de specifieke behoeften van jouw lichaam een leven vol energie en gezondheid mogelijk maken. Op testen gebaseerde voedingssupplementen die zijn aangepast aan jouw behoeften, zijn zo’n voorbeeld. Als het gaat om het afwenden van die jaarlijkse verkoudheid met wellness, is vitamine D een topkeuze voor de eerste verdedigingslinie van ons lichaam.

Word goede vrienden met vitamine zonneschijn

Vitamine D is met recht een essentiële voedingsstof om het immuunsysteem te normaliseren. Het draagt bij aan belangrijke functie in het lichaam en helpt om de opname van calcium te reguleren. Een voldoende hoeveelheid vitamine D in ons lichaam houden, is belangrijk voor de normale groei en ontwikkeling van onze botten en tanden. Het is vooral belangrijk om onze niveaus in de koudere maanden te controleren, aangezien de zon onze meest natuurlijke bron van vitamine D is. De ultraviolette (UV) stralen stimuleren de vitamine D-synthese wanneer ze de huid raken, wat bijdraagt aan 80% van onze benodigde inname.

Er zijn veel andere invloeden die ons vermogen om voldoende vitamine D binnen te krijgen beïnvloeden. Factoren zoals daar zijn: leven in een gebied met hoge vervuiling, het gebruik van zonnebrandcrème, de hoeveelheid tijd die we binnenshuis doorbrengen, of we wonen en werken in grote steden waar gebouwen zonlicht blokkeren, zelfs de kleur van onze huid, spelen allemaal een rol in hoe ons lichaam op de zon reageert en de ‘zonnevitamine’ produceert. Daarnaast moet rekening worden gehouden met ons lichaamsgewicht. Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine en als zodanig, hoe meer overgewicht we hebben, hoe meer we moeten produceren en consumeren om voldoende vitamine D-spiegels in ons bloed te bereiken en te behouden.

Geef je vitamine D een boost in de wintermaanden

Het kan veilig gesteld worden dat onze behoefte aan vitamine D per persoon verschilt. Net als de meeste voedings- en gezondheidsfactoren is er een aanzienlijke hoeveelheid individualiteit als het gaat om het aanpakken van onze vitamine D-behoeften. En die zijn niet constant. Onze niveaus variëren gedurende het jaar, afhankelijk van wie we zijn, waar we zijn en hoe we leven. Dit is waarom we regelmatig getest worden zodat we, indien nodig, meer bronnen van vitamine D kunnen aanspreken. Verandert jouw levensstijl tijdens de koudere maanden? Breng je meer tijd door in de sportschool dan wandelend buiten en eet je wellicht meer lekkere dingen en makkelijke maaltijden? Dat is waarom deze essentiële voedingsstof de meest belangrijke vitamine is om tijdens deze maanden in de gaten te houden. Maar zorg dat jij het gehele jaar jouw niveaus bijhoudt. Zodat je controle houdt over jouw gezondheid in het geval dat je niveaus afnemen.
Laat de wetenschap je vitamine D-status onthullen en de natuur zorgt ervoor

Volgens het Amerikaanse National Institutes of Health lijden ongeveer 1 miljard mensen wereldwijd aantoonbaar aan een tekort aan vitamine D, in het bijzonder wanneer de “r” in de maand zit. Vaak is dit een tekort waarvan de meesten van ons zich niet bewust zijn. Het goede nieuws? Je hoeft niet naar de dokter om het vitamine D-niveau te testen. Dit kan gedaan worden in het comfort van je eigen huis met een eenvoudige bloedtest.

De VitaminD Test is een droge bloedvlektest voor thuis, die jouw individuele resultaten op volledige vertrouwelijke wijze onthult. De test is ontworpen om het giswerk uit een gezondere manier van leven te halen. Het is de voorloper van de ZinoShine+, een boost met veganistische vitamine D3 verkregen uit in het wild geplukte korstmossen en breedspectrum magnesium voor wie alle niveaus wil oppeppen.

Pas de dosering aan op basis van de Vitamine D-testresultaten, om jouw niveaus weer op het goede spoor te krijgen. En ervaar hoe goed het voelt om de winter (en alle seizoenen) door te gaan met jouw verkoudheid bestrijdende vitamine D-waarden precies waar ze van nature zouden moeten zijn.

Hoe is het met jouw vitamine D level?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Kopieren niet toegestaan!