Een tandarts bezoek mondt uit in een antibioticakuurūüôą

Tandarts bezoek mondt uit in een antibioticakuur

Vanochtend moest ik naar de tandarts omdat ik pijn in mijn mond had. Wat heeft dat nu met lipoedeem te maken hoor ik je denken? Ik zal het je uitleggen

Twee weken geleden is er bij mij een tand getrokken, die wond is gaan ontsteken. Doordat ik niet goed kon poetsen en er etensresten in zijn blijven zitten. Vaak wordt er dan antibiotica voor geschreven, zo ook bij mij. Blij ben ik er niet mee, maar soms is het nodig.

Wat doet antibiotica?

De antibiotica zorgt er voor dat de slechte bacteri√ęn die de ontsteking veroorzaken gedood worden. Dat is op zich goed want dat is wat je wilt. Een nadeel van antibiotica is dat ze ook de goed bacteri√ęn in ons lichaam kunnen aanvallen. En zo het bacterie- evenwicht verstoren. Goede bacteri√ęn helpen het lichaam met allerlei processen, denk aan het verteren¬† van voedsel in de darmen. Wanneer de antibiotica de goede bacteri√ęn en schimmels aanvalt, wil je dat niet.

Waarom is dit belangrijk?

Voor lipoedeem is het super belangrijk dat de darmwerking goed is. Omdat een verminderde darmwerking effect heeft op je lipoedeem, door ontstekingsreacties en deze reacties zijn stress voor het lichaam. Stress triggert lipoedeem.

Wat kan je daar nu aan doen?

Je kan een pre en probiotica er naast slikken, die ervoor zorgt dat de goede bacteri√ęn de juiste voeding krijgen. Ook het drinken van gefermenteerde dranken zoals kombucha of kefir werken ondersteunend.

Wat doe jij om je darmen gezond te houden?

Recent heb ik een E-book geschreven over disbalans in de darmen je kan via deze link aanschaffen

https://praktijk-evenwicht.nl/product/disbalans-in-de-darmen-bij-lipoedeem/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tandartsbezoek mondt uit in antibioticakuur

Vanochtend moest ik naar de tandarts omdat ik pijn in mijn mond had. Wat heeft dat nu met lipoedeem te maken, hoor ik je denken? Ik zal het je uitleggen.
 
 
Twee weken geleden is er bij mij een tand getrokken, die wond is gaan ontsteken. Vaak wordt er dan antibiotica voorgeschreven, zo ook bij mij. Soms is het nodig, maar echt blij ben ik er niet mee.
 
 
De antibiotica zorgt ervoor dat de slechte bacteri√ęn gedood worden die de ontsteking veroorzaken. Dat is op zich goed, want dat is wat je wilt.
 
 
Een nadeel van antibiotica is dat ze ook de goede bacteri√ęn in ons lichaam kunnen aanvallen en zo het bacterie-evenwicht verstoren.
 
 
Goede bacteri√ęn helpen ons lichaam met allerlei processen, denk aan het verteren van voedsel in de darmen. Wanneer de antibiotica de goede bacteri√ęn aanvallen kunnen andere bacteri√ęn en schimmels de ruimte krijgen om te groeien en dat is wat je wilt voorkomen.
 
 
Voor lipoedeem is het super belangrijk dat de darmwerking goed is. Darmen die niet goed werken kunnen ontstekings- reacties aanjagen. Dit geeft je lichaam stress en dat heeft effect op je lipoedeem. Dit komt tot uiting in meer pijn.
 

Wat kan je daar aan doen?

 
Zorgen dat je je darmen zo goed mogelijk ondersteunt. Je kan een pre- en probiotica ernaast slikken, die ervoor zorgt dat de goede bacteri√ęn de juiste voeding krijgen. Ook het drinken van o.a gefermenteerde dranken zoals kombucha of kefir werken ondersteunend.
 

Wist jij dat antibiotica zoveel effect kunnen hebben op jouw lipoedeem?

 
Recent heb ik een E-book geschreven over disbalans in de darmen je kan via deze link aanschaffen                                             https://praktijk-evenwicht.nl/product/disbalans-in-de-darmen-bij-lipoedeem/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Kopieren niet toegestaan!