Een tandarts bezoek mondt uit in een antibioticakuurūüôą

Tandartsbezoek mondt uit in antibioticakuur

Vanochtend moest ik naar de tandarts omdat ik pijn in mijn mond had. Wat heeft dat nu met lipoedeem te maken, hoor ik je denken? Ik zal het je uitleggen.
Twee weken geleden is er bij mij een tand getrokken, die wond is gaan ontsteken. Vaak wordt er dan antibiotica voorgeschreven, zo ook bij mij. Soms is het nodig, maar echt blij ben ik er niet mee.
De antibiotica zorgt ervoor dat de slechte bacteri√ęn gedood worden die de ontsteking veroorzaken. Dat is op zich goed, want dat is wat je wilt.
Een nadeel van antibiotica is dat ze ook de goede bacteri√ęn in ons lichaam kunnen aanvallen en zo het bacterie-evenwicht verstoren.
Goede bacteri√ęn helpen ons lichaam met allerlei processen, denk aan het verteren van voedsel in de darmen. Wanneer de antibiotica de goede bacteri√ęn aanvallen kunnen andere bacteri√ęn en schimmels de ruimte krijgen om te groeien en dat is wat je wilt voorkomen.
Voor lipoedeem is het super belangrijk dat de darmwerking goed is. Darmen die niet goed werken kunnen ontstekings- reacties aanjagen. Dit geeft je lichaam stress en dat heeft effect op je lipoedeem. Dit komt tot uiting in meer pijn.

Wat kan je daar aan doen?

Zorgen dat je je darmen zo goed mogelijk ondersteunt. Je kan een pre- en probiotica ernaast slikken, die ervoor zorgt dat de goede bacteri√ęn de juiste voeding krijgen. Ook het drinken van o.a gefermenteerde dranken zoals kombucha of kefir werken ondersteunend.

Wist jij dat antibiotica zoveel effect kunnen hebben op jouw lipoedeem?

Recent heb ik een E-book geschreven over disbalans in de darmen je kan via deze link aanschaffen                                             https://praktijk-evenwicht.nl/product/disbalans-in-de-darmen-bij-lipoedeem/
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Lipoedeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *